Paulányi Richárd kollégánk
Sales manager, aki a célközönség veséjébe látva viszi sikerre a fitness termek tulajdonosait

De lássuk, hogyan jutott idáig:

Igen sokfelé sodort a szél, mire eljutottam a Wellness Gate csapatához. Amiben én otthon érzem magam az az értékesítés és az emberekkel való kommunikáció világa.

Az évek során összegyűjtött papírokból is látszik, hogy sokféle irányba indultam el.
Ingatlan értékesítő
Ingatlan értékbecslő
Had és biztonságtechnikai mérnök
Labdarúgó edző
Testnevelő-edző

Ezeket a szakmákat érintettem eddig, de nem merülnék el egyesével mindegyikben részletesen, inkább csak arra a részlegre korlátoznám bemutatkozómat, amely a jelenlegi sales manageri pozíciómhoz vezetett.

Úgyhogy azonnal a lényegre is térek. 2 évig dolgoztam az ország legnagyobb ingatlan értékesítői hálózatában. Ekkortájt döbbentem rá, hogy szeretek az emberekkel foglalkozni, és segíteni nekik abban, hogy hozzá juthassanak álmaik otthonához. Az értékesítési szakma által ismertem meg önmagam és az emberekhez való hozzáállásom. Nincs két egyforma ember, mindenkinek más és más a mozgatórugója, a vágyai, az értékrendszere. A szakmám által igen sok színes emberrel ismerkedhettem meg, akik közül többekkel mai napig tartom a kapcsolatot.

Az ingatlan értékesítés ágazata után újabb vizekre eveztem. 4 éve vagyok értékesítési vezető az Oxygen Wellness Fáy utcai központjában. A fitness világa teljesen magába szippantott.

A mozgás és az egészséges életmód szeretete az életem részévé vált. Szeretek az emberekkel foglalkozni, beleélni magam az ő látásmódjukba, az ő helyzetükbe. Ilyenkor úgymond félreteszem saját magam, és kizárólag arra koncentrálok, hogy miként tudom megszólítani az adott célcsoportot és az adott személyt.

2,5 éve dolgozom sales managerként a Wellness Gate csapat tagjaként.

Mivel az évek alatt igen sok tapasztalatot sikerült összegyűjtenem a Fitness termek világából, eleinte rész előadóként segítettem fitness terem tulajdonosait a számukra szervezett konferenciákon, újonnan pedig állandó előadóként veszek részt rajtuk.

Szeretek részt venni ezeken a konferenciákon, mert sok olyan téma kerül elő, ami lehetőséget ad arra, hogy együtt sikeres projekteket hozzunk létre a tulajdonosok számára. Ami igazán fontos, hogy a rendszer működése nagyrészt az egyéneken múlik. A recepciós munkája ugyanolyan meghatározó, mint a személyiedzőé. Mindenkinek megvan a maga feladata, és minden pozícióra megvannak azok a trükkök és prakitkák, amelyekkel látványos sikereket érhetünk el a fitness terem fejlődésének útján.

Az emberek munkájának segítése az, ami engem motivál. Napi szinten segítem a szakmában dolgozó vezetőket és beosztottatakat a számukra ideális kép megvalósításához, céljaik mielőbbi eléréséhez.

Tudásomat folyamatosan bővítem. Rendszeresen hallgatom hazai, illetve külföldi előadók tréningjeit különböző online felületeken. Az elmúlt félévben így több, mint 15 online képzést, ill. konferenciát hallgattam végig. De nem csupán a tréningek segítenek hozzá a folyamatos tanuláshoz. A szakmában olyan emberektől tanultam személyesen, akik több évtizedes múlttal rendelkeznek, valamint a hazai piac közel minden számottevő eseményének aktív részesei voltak és jelenleg is a piac legmeghatározóbb alakjai.

Mint korábban is említettem, az értékesítés az én világom. Miért? Mert valahogy képes vagyok ráhangolódni, hogy mire vágyik a másik fél.

Hogyan lehet őt úgy megszólítani, hogy a szavak ne csak elsuhanjanak a füle mellett, hanem meg is ragadjanak és eredményeket érhessünk el általuk. Ennek köszönhetően az elmúlt 4 év során, aktív közreműködésemmel sikerült az Oxygen Wellness Fáy-t visszavezetni a piac „nagyágyúi” közé, éves bérletes vendégei számát közel megötszörözni. Mindezt úgy, hogy a tulajdonosokkal együtt kialakítottunk egy folyamatosan fejlődő értékesítési modellt, amely egy könnyedén átlátható struktúra alapján működik.

Az értékesítés fogalma ebben az esetben kicsit más, mint amikor egy konkrét terméket szeretnénk eladni.

Amikor megnyitunk egy termet, akkor magát a szolgáltatáscsomagot, a miliőt, az életérzést kell eladni. Ez az, amiben élvezetemet lelem. Az Oxygen Wellness felfuttatása után, a Wellness Gate csapatának tagjaként, részt vettem több mint 30 új fitness terem megnyitásában a 100m2-es teremtől a 2000 m2-es teremig. Mindezek mellett tanácsokkal láttam el, illetve oktatásokat tartottam több, mint 70 klubnak, melyek jelenleg is aktív partnerei a cégnek.

A Wellness Gate csapatával folyamatosan olyan vendég elköteleződési újításokon dolgozunk, amelyeket korábban egyetlen konkurensünk sem használt.

Szeretem ezt a csapatot, a miliőt, a terveket, a brain stormingokat. Azt, hogy kiegészítjük egymás ötleteit, tudását, közösen fejlődünk és teremtünk újabb és újabb sikereket a fitness termek világában. Ahogyan Tamás (A Wellness Gate csapat feje) is szokta mondani, a termek sikere, egyben a mi sikerünk is! A csapat minden tagjával ezen az elven és úton haladunk tovább. És egy dolgot biztosan nem teszünk a jövőben: Soha nem állunk le. Építünk, tanácskozunk, előrelépünk, segítünk, haladunk és ami a legfontosabb, fejlődünk! Mindezt természetesen a fitness termek tulajdonosaival együtt.