Nyereségnövelés, motivált dolgozók, elégedett vendégek. Neked megvan már a kulcsod mindehhez?

WellnessGate

WellnessGate

Nyereségnövelés, motivált dolgozók, elégedett vendégek. Neked megvan már a kulcsod mindehhez?

Az elsődleges szempont minden tulajdonos számára az, hogy ha megkapja a megfelelő kontaktot vagy segítséget a vállalkozásához szorosan kapcsolódó tematikában, akkor azután a bevételi görbe mutatója látványosan az egekbe ugorjon. De hogyan is kell elképzelni ezt a gyakorlatban? Joggal merülhet fel a következő gondolat tulajdonosként, üzemeltetőként a fejedben:  A jelenleg használatos rendszerek és eszközök már beváltak, megfelelően működnek szóval úgy gondolod, hogy a te vállalkozásodat nem érinti ez a kérdéskör, hiszen minek energiát belerakni egy olyan projektbe, ami most is működőképes? Na és itt jön a feketeleves. Rendkívül sok fitness terem üzemeltetőjének segítettünk már fellendíteni, optimalizálni és még jövedelmezőbbé tenni vállalkozását, de azt is hozzá kell tennünk, hogy sokszor előbb fogalmazódott meg a fejekben az, hogy miért jobb, ha maradnak az eredetileg használt rendszernél. Aztán ahogy lépésről lépésre átvettük a konkrét kérdésköröket, úgy nyert bizonyosságot az a tény, hogy bizony nagy szükség van arra, hogy a vállalkozás megkaphassa azt a direktben fitness termeknek tervezett rendszert és felfogást, amely által képes kilépni abból a bizonyos szögletes dobozból és végre elindulhat a látványos fejlődés útján.

Mivel úgy gondoljuk az idő mindenkinek drága, így most megspóroljuk neked az első körök megbeszéléseinek témáit, és ezután a bejegyzés után, te magad döntheted el, hogy valóban szükséged van-e a frissítésre, vagy ténylegesen elég -e az az állapot, amely jelenleg is fennáll a te termednél. Lássuk tehát a főbb szempontokat.

A nyereségnövelésre való törekvés, avagy egy hasznos vállalatirányítási rendszer mesebeli előnyei

Egy jól működő vállalatirányítási rendszer újabb és újabb lehetőséget biztosít a folyamatos frissítések és az újonnan beépített modulok által arra, hogy kezedbe adja azt a bizonyos rést a pajzson. Az-az biztosít a vállalkozásodnak olyan eszközöket, mint például az akciók egységesítése, öltözőszekrények, forgóvilla összehangolása a számítógépes irányítással, bérletek felhasználásának pontos követése, bérletakciók kialakítása és még sok más modul, melyek által vendégeid folyamatosan bérletet akarnak majd venni hozzád. Ha pedig a vendég úgy érzi, hogy kiemelt kényelmi funkciókat élvezhet, ha a te termedet választja, akkor nem fog problémát okozni neki a párszáz forintos árkülönbség, amivel te drágábban adod a szolgáltatásokat. Te is szívesebben jársz egy olyan helyre, ahol nem kell bajlódnod azzal, hogy 3-4 különböző dologra is figyelj. Például ne veszítsd el az öltöző kulcsot, tarts magadnál készpénzt, ha egy turmixra fáj a fogad…stb. Ugye mennyivel kényelmesebb és egyszerűbb egy olyan termet választani, ahol minden ehhez hasonló kérdéskör meg van oldva egyetlen chipkártyával? A nyereségnövelés nem abból áll, hogy beírjuk a számokat egy gépezetbe, majd csettintésre nagyobb számokat kapunk belőle. A lényeg a részletekben rejlik.

Dolgozói elégedettség

A te termed esetében a dolgozóid mind maximálisan elégedettek. A recepcióstól kezdve a személyi edzőn át mindenki szélesre tárt mosollyal és hatalmas lendülettel veti bele magát a munkába. Nincs itt semmi gond. Ha viszont úgy érzed, hogy lehetne mit javítani a dolgozói motiváción, ha úgy látod, hogy még nem hoztad ki a maximumot a recpeción töltött pár perces ügyfél időintervallumból (ami egyébként aranyat ér és nagy mértékben beleszámít a bevételi mátrixba) akkor egy jól kidolgozott és cégre szabott rendszer ebben is a segítségedre lehet!

Áremelés könnyedén és negatív szájíz nélkül

Igencsak kényes téma ez. Hiszen ki szeretne többet fizetni ugyanazért a szolgáltatásért vagy termékért, amit eddig olcsóbban használt? Itt van elásva a kutya! Nem mindegy hogyan tálalod, mikor, és főleg, hogy milyen eszközökkel! Mondanunk sem kell, a hosszú évek tapasztalatai által, erre a kérdéskörre is született egy jól bevált megoldásunk.

Vendégek motiválása a tiszta, rendezett környezetre

Hányszor fordult elő, hogy a súlyzók szanaszét hevertek a teremben? Mennyire bagatel dolognak tűnhet, de amikor az ember nap-mint nap találkozik ezzel a jelenséggel egy idő után be tud telni az a bizonyos pohár. Mégis hogyan lehetne arra sarkallni a vendégeket, hogy pakoljanak el maguk után? Létezik olyan motivácós eszköz, amely erre a kérdéskörre jelent megoldást? A válaszunk: Igen!

Egy szó mint száz. A fent említett kérdéskörök átrágása után már kialakulhatott egy kép a fejedben arról, hogy vajon szükségét érzed-e annak, hogy együtt újragondoljuk a te vállalkozásodat érintő legfőbb momentumokat. Tisztában vagyunk vele, hogy minden terem más és más, de egy dolog biztos: Tartani kell a lépést a versenytársakkal, képesnek kell lenni megújulni vagy legalábbis elindulni a piaci alkalmazkodás felé vezető úton. Ha úgy érzed a fenti sorok bármelyike is érdekes lehet számodra, akkor ne habozz. Kérj ingyenes személyes konzultációt, és mi segítünk neked feltérképezni a vállalkozásodban rejlő lehetőségek labirintusát. Link: https://wellnessgate.hu/kapcsolat/ingyenes-konzultacio/

WellnessGate

WellnessGate

Ha felkeltettük érdeklődésedet, ne habozz, keress fel bennünket személyesen, vagy a megadott elérhetőségeink egyikén! Magyarország legokosabb szoftverén túl, konferenciákkal, szakmai tanácsadással és képzésekkel járulunk hozzá a személyes sikeredhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

1988

[contact-form-7 id=”1988″ title=”Gq5Mz”]

WellnessGate

Nyitni, vagy nem nyitni? Ha igen, hogyan?

edzokepzes.hu | SURI ANDREA | 2021. 02. 15. A fővárosi edzőtermek 40%-a döntött úgy, hogy februárban kinyitja kapuit az igazolt versenyzők előtt, a túlélés érdekében. Az edzési